Juni 2013 ben ik afgestudeerd als Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan Windesheim/Artez en per september 2013 gestart als beeldend kunstenaar en docent in mijn atelier in Doas Zwolle. 

Overkoepelende thema’s in mijn werk zijn de mens als maker, het ingrijpen van de mens in de wereld om ons heen en daarmee het spanningsveld tussen natuur en cultuur.

De mens die veelvuldig iets ‘neerzet’ op aarde, nieuwe ontwikkelingen initieert. De oorsprong van ons maken. Waarom maken we? Noodgedwongen of gepassioneerd? Als kunstenaar maak ik graag, voeg betekenis toe, maar voeg ook concreet, tastbaar toe aan deze aarde. Mijn afstudeer-collectie vertelt over het harde werken van mijn voorouders, inclusief mijn eigen drive om te maken. Ik heb onderzoek gedaan naar de combinatie van het eeuwenoude materiaal klei met de hedendaagse laser-techniek. Het reizende Ruimte voor de Rivier project in 2017 was en blijft een zeer actueel thema over onze waterhuishouding. Een lessenserie aan kinderen in het basisonderwijs completeerde de laatste installatie in het Provinciehuis te Zwolle door een aanvulling met 250 kinderkunstwerken. Hierdoor ontstond een groot, nieuw en uniek kunstwerk.

In 2018 start een nieuwe fase waarin studie naar en met het opgegraven materiaal ‘veeneik’, de basis zal vormen voor een groot, nieuw kunstproject. De stammen eik zijn 1500-2000 jaar goed geconserveerd gebleven onder een dikke laag veen; daarmee zijn zij een bijzonder erfgoed. Wanneer u hiervan op de hoogte wilt blijven kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Het exacte van de laser
tot op de duizendste millimeter nauwkeurig in te stellen
het organische van de klei uit de aarde
klei die bij het droogproces zijn eigen gang gaat.