Verhalendragers komen tot leven!

Een kunstproject door kunstenaars Wilma Wilbrink en Karin Gerfen waarbij 250 kinderen en 25 ouderen door middel van actieve kunstbeleving, kunst in de openbare ruimte een nieuw actueel verhaal meegeven.

In 2020 bestond stichting Kunstwegen 20 jaar. Dat zou gevierd worden met een groot kunsteducatief project ‘Verhalendragers…’. De opdracht die de stichting de kunstenaars en educatief ontwerpers meegaf was, ontwikkel en maak voor ons een educatief project waarbij de werken van deze kunstroute meer kenbaar en betekenisvol worden voor jongeren in de regio.

Karin Gerfen en Wilma Wilbrink zijn beide beeldend kunstenaars en beeldend docenten en dat maakt dat zij een ontwerp hebben gemaakt voor actieve kunstbeoefening en een beeldende installatie waar dit nieuwe verhaal in samenkomt.

Kinderen uit groep 5, 6, 7 en 8 van het primair onderwijs hebben kennis gemaakt met het werk van Cornelius Rogge. (locatie N340, tegenover Anningahof) Door middel van actieve kunstbeleving, werden betekenisvolle verbindingen gecreëerd met het werk en een eigen actueel gedachtengoed hierop ontwikkeld. De kinderen werd gevraagd om als antwoord op het grote kunstwerk van Cornelis Rogge ‘de Zieleschepen’ zelf creatief na te denken over en het maken van een kunstwerk met als onderzoeksvraag: ’Het verbeelden van je positieve herinneringen/toekomstdroom’.

Ieder kind maakt een eigen beeldverhaal in klei en in groepjes een drager van wilgentakken. Op deze manier ontstond er een reactie op het bestaande werk, maar met nieuwe verhalen. De kinderen krijgen het totaalkunstwerk in juni te zien en worden dan meegenomen in het totale maakproces middels een belevingsroute (een podcast en beeldverhaal).

0000000 4000 1